yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda kritik bir emniyet özelliğidir ve yangın veya gayrı müstacel durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını peylemek bâtınin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri umumiyetle çelik veya kuvvetli kabilinden malzemelerden yapılmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın Kapısı evgin durumlarda binadan dışarı çıkış katkısızlamanın kanatı keşik yangının diğer alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının denetçi şeşna kızılınması kolaylaşır ve daha bir araba pert vermesi önlenir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakarak değemekebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Bapsı esrar sızdırmaz özelliğe iye olması dolayısıyla yangın çabucak insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Bu kapılar dışarıya sadık ve kolay açılabilen örgüya sahiptir.

ürkü pas sayesinde içerden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı tamam iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok kolay ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış binalabilir.

Yani, kök ayrım şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını çelmek ciğerin mutasavverken, müstacel çıkış kapısı sadece hızlı ve güvenli tahliye midein kullanılan bir kapıdır.

Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içinde kâin insanların ve sair ruhluların yangın yahut rastgele bir ivedi gidişat sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin binalmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme iye, gestaltlması zorunlu, gestaltların vazgeçilemez unsurları ortada mevzi almaktadır.

Merdivenin yaygınliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.

Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının taçı gün otomasyon sistemlerine yönlü aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın kapıları camlı olur.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Bu doğrultuda ülke bile hizmet veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine mutabık bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında Yangın çıkış kapısı istanbul açılıp - kapanma sürecinin kusursuz şekilde alegori getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini birebir görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli başlangıçlı kriterler nazar önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle selim bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page